ГоловнаСвіт

Лукашенко поїде на парад до Москви, - посол

Напередодні, обговорюючи майбутній парад, президент Білорусі говорив: "Ну поїдемо проведемо".

Лукашенко поїде на парад до Москви, - посол
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прийняв запрошення відвідати парад Перемоги в Москві 24 червня.

Про це повідомляє tut.by.

"Ми вдячні голові білоруської держави за готовність узяти участь в урочистостях 24 червня в Москві на честь Великої Перемоги. Важливо відзначити, що запрошення Володимира Володимировича Путіна на ці пам'ятні урочистості в частині заходів, де головною подією буде військовий парад, прийнято президентом Білорусі, що підтверджує єдність підходів двох наших братніх держав в оцінці подвигу радянського народу, солдатів Великої Вітчизняної війни", - заявив посол Росії в Білорусі Дмитро Мезенцев.

Отримати офіційний коментар Лукашенка виданню не вдалося.

Однак напередодні президент Білорусі, розмірковуючи про те, як Росія справляється з коронавірусом, і обговорюючи майбутній парад, говорив: "Ну поїдемо проведемо". При цьому не уточнив, чи поїде він сам особисто на парад.

Раніше прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявляв, що Лукашенкові  надіслали запрошення.

У Міноборони Білорусі раніше заявили, що на параді планує бути присутнім голова відомства Віктор Хренін. Також відомо, що в парадному строю по Червоній площі пройдуть білоруські військовослужбовці.

Нагадаємо, традиційний військовий парад 9 травня в Росії скасували через запандемію коронавірусу. Пізніше Путін переніс проведення параду на 24 червня.

Голови країн ЄС, а також президент України Володимир Зеленський, уже повідомили, що не приїдуть на заходи. Від проведення святкового параду на території пострадянських країн не відмовилася тільки Білорусь і Туркменістан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram