ГоловнаСвіт

У Нову Зеландію знову завезли коронавірус

Зафіксовані перші за 25 днів випадки COVID-19.

У Нову Зеландію знову завезли коронавірус
Фото: EPA/UPG

У Новій Зеландії виявили нові випадки COVID-19. Хворобу в країну, де на минулого тижня вилікувався останній пацієнт з коронавірусом, завезли дві жінки. Вони прилетіли з Великобританії і їздили в Веллінгтон, щоб попрощатися з померлим родичем.

Про це розповів генеральний директор служби охорони здоров'я країни Ешлі Блумфілд, пише New Zealand Herald.

Жінки прибули в Нову Зеландію 7 червня з пересадкою в Досі та Брісбені. Де саме вони заразилися, поки що не відомо. Це могло статися як у Британії, так і в одному з аеропортів або на одному з літаків.

В однієї з жінок після прильоту в Окленд виявили легкі симптоми хвороби, але їх списали на хронічне захворювання, тому жінкам тільки рекомендували ізоляцію. 13 червня їм дозволили з'їздити в Веллінгтон на прощання з померлим напередодні родичем.

Там одній жінці стало гірше, і їм зробили тест на коронавірус. 16 червня стало відомо, що він показав наявність хвороби.

Медичні співробітники почали тестування і наказали ізоляцію всім контактним особам цих жінок. Також на коронавірус перевірять персонал готелю в Окленді, де вони проживали, і співробітників аеропорту, з якими вони могли перетинатися.

Блумфілд підкреслив, що жінки поводилися розсудливо, носили маски, не зупинялися на заправках і в інших громадських місцях і по суті контактували тільки з єдиним родичем, у якого вони зупинилися в Веллінгтоні.

За даними новозеландського МОЗ, у країні було виявлено 1506 випадки зараження коронавірусом, 1482 людини одужали, 22 пацієнти померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram