ГоловнаСвіт

США виключили гідроксихлорохін зі списку препаратів від COVID-19

Днями ВООЗ повернулася до випробувань препарату.

США виключили гідроксихлорохін зі списку препаратів від COVID-19
Фото: zeenews.india.com

Управління з контролю за продуктами і ліками США (Food and Drug Administration, FDA) 15 червня виключило препарат від малярії і ревматологічних захворювань гідроксихлорохін зі списку препаратів, використання яких схвалено під час лікування хворих COVID-19.

У листі, опублікованому на сайті FDA, йдеться, що після вивчення результатів клінічних досліджень гідроксихлорохіну експерти дійшли висновку, що препарат, швидше за все, не має ніякого противірусного ефекту, передає Радіо Свобода.

У кінці травня про відсутність користі і навіть небезпеку гідроксихлорохіну писав медичний журнал The Lancet. Слідом за цим Всесвітня організація охорони здоров'я призупинила клінічні випробування цього препарату.

Через кілька днів журнал відкликав публікацію, оскільки її автори не змогли надати дані для перевірки надійності джерел дослідження. 3 червня ВООЗ оголосила про відновлення досліджень препарату.

У середині травня про прийом гідроксихлорохіну заявив президент США Дональд Трамп. Він пояснив, що робить це "для профілактики" інфікування коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram