ГоловнаСвіт

Макрон оголосив про першу перемогу в боротьбі з коронавірусом у Франції

У країні почалася третя фаза виходу з карантину.

Макрон оголосив про першу перемогу в боротьбі з коронавірусом у Франції
Фото: Youtube / Emmanuel Macron

Президент Франції Емманюель Макрон виступив у неділю ввечері, 14 червня, зі зверненням до нації з приводу епідемії коронавірусу.

Він підбив підсумки двох етапів зняття обмежувальних санітарних заходів і розповів про рішення, пов'язані із початком третьої фази виходу з карантину 15 і 22 червня, пише RFI.

З понеділка усю територію Франції оголошено "зеленою зоною" щодо епідеміологічної обстановки. У Парижі і столичному регіоні Іль-де-Франс, які з 2 червня залишалися в "помаранчевій зоні", зняті обмеження. Повністю відкриються кафе й ресторани (з 2 червня їм дозволено було приймати гостей лише під терасах), а також відновлюється нормальна робота підприємств.

З 22 червня французькі школи повернуться до нормального ритму роботи для всіх учнів. Заняття знову будуть обов'язкові для всіх без винятку школярів у звичайному режимі.

Президент також оголосив про зняття з 15 червня обмежень на відвідування родичів у французьких будинках престарілих.

Макрон також нагадав, що з понеділка знімаються обмеження на переміщення всередині Європейського союзу, а з 1 липня будуть відкриватися кордони і з іншими країнами (залежно від епідеміологічної ситуації в кожній із них).

"Це не означає, що вірус зник і що ми можемо повністю втратити пильність. Нам ще доведеться довго жити з ним, дотримуватися правил фізичного дистанціювання… і стежити за розвитком епідемії, щоби підготуватися на той випадок, якщо вірус повернеться з новою силою", – попередив Макрон.

Нинішню ситуацію він назвав "першою перемогою в боротьбі з вірусом".

На 15 червня у Франції зареєстрували 194 тисячі випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Від її наслідків померли понад 29 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram