ГоловнаСвіт

У Парижі на акції проти расизму сталися сутички з поліцією

Захід не було узгоджено, і він пройшов у порушення карантину.

Фото: EPA/UPG

У Парижі у суботу, 13 червня, зібралася велика акція протесту проти расизму і поліцейського насильства.

Як повідомляє  RFI, кілька тисяч людей вийшли на площу Республіки, незважаючи на заборону на проведення будь-яких заходів за участю більш ніж десяти осіб у громадських місцях. Протестувальники планували пройти маршем до будівлі Опери Гарньє, проте поліція не дала кортежу почати рух від площі.

Через це сталися сутички із застосуванням сльозогінного газу.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Префект поліції Парижа Дідьє Лальман не випустив постанову, що забороняє суботню акцію протесту, але і без неї проведення мітингу було незаконним. Протестувальники не подали заявку на акцію в поліцію, а закон про надзвичайний санітарний стан забороняє збиратися у громадських місцях більше, ніж по 10 осіб.

Учасники мітингу виступають проти поліцейського насильства у Франції. Одним з організаторів акції виступив комітет пам'яті Адама Траоре - 24-річного чорношкірого француза, який загинув після жорсткого затримання у 2016 році.

Фото: EPA/UPG

Нагадаємо, що протести проти расизму і поліцейського насильства почалися наприкінці травня у США після смерті затриманого афроамериканця Джорджа Флойда. Згодом акції почалися у багатьох інших країнах світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram