ГоловнаСвіт

Іран офіційно попросив Францію про допомогу із самописцями збитого літака МАУ

Франція наразі не отримала запит.

Іран офіційно попросив Францію про допомогу із самописцями збитого літака МАУ
Фото: EPA/UPG

Влада Ірану спрямувала офіційний запит у Бюро з розслідування авіакатастроф (BEA) Франції. Вона просить допомогти з розшифруванням "чорних скриньок" літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", який був збитий в січні цього року під Тегераном, пише Reuters.

"Організація цивільної авіації Ірану нещодавно звернулася із запитом в Бюро з розслідування авіакатастроф Франції про те, що бортові самописці повинні бути спрямовані Іраном на територію BEA у Франції, щоб вони були розшифровані в присутності представників інших причетних до питання країн і ІКАО, якщо Франція може забезпечити таку можливість", - заявив представник Ірану в Міжнародній організації цивільної авіації (ІКАО) Фархад Парвареш.

Французька сторона наразі не отримала офіційний запит і зараз веде переговори з Іраном, Канадою та Україною про надання допомоги.

Нагадаємо, що пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ, який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули.

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково, сплутавши його з крилатою ракетою. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпус вартових Ісламської революції.

Наприкінці травня повідомлялося, що Іран має намір передати "чорні скриньки" збитого літака МАУ до Франції.

7 червня Іран заявив, що розслідування катастрофи літака МАУ перебуває на завершальному етапі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram