ГоловнаПолітика

Посольство України у Франції дорікнуло "Danone" за рекламу з Пореченковим

"Комерційна доцільність - не привід забувати про моральність".

Посольство України у Франції дорікнуло "Danone" за рекламу з Пореченковим
Пореченков стреляет по украинским военным в 2014 году

Посольство України у Франції обурене рекламою компанії Danone з російським актором Михайлом Пореченковим, який у 2014 році разом із бойовиками стріляв по українських військових в донецькому аеропорту.

Про це йдеться в повідомленні посольства у фейсбуці.

«Великий бізнес повинен бути відповідальним. Комерційна доцільність – не привід забувати про моральність. Danone Russia запрошує прислужника кремлівських терористів Пореченкова, який у 2014 хвалився тим, як стріляв по українцях на Донбасі й підтримав анексію Криму, рекламувати свій йогурт. Смачно?», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2014 році Пореченков відвідав позиції бойовиків «ДНР» і відкрив вогонь із великокаліберного кулемета по українським військовим в аеропорту Донецька. Відео, на якому він у військовій формі й касці з написом «Преса» стріляє з великокаліберного кулемета, з’явилося в мережі. МВС і СБУ порушили справи на Пореченкова, йому заборонили в’їзд в Україну, а також у низку європейських країн.

Держкіно заборонило серіал «Бандитський Петербург» і ще 68 фільмів із Пореченковим.

Московський союз журналістів заявив, що Пореченков не мав права надягати шолом із відміткою «Преса», актора назвали негідником із двома звивинами.

Пізніше під час вистави в МХТ імені Чехова активістка Катерина Мальдон кинула акторові саморобну медаль «За Лугандон» із зображенням колорадських жуків. Після цього вона з криками «На, Міша, постріляти. Любиш в українців стріляти?! Пристрель мене» кинула в Пореченкова іграшковий пістолет.

У серпні 2016 року українські військові захопили кулемет «Утьос», з якого стріляв Пореченков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram