ГоловнаПолітика

Степанов заручився підтримкою експертів ЄС у проведенні другого етапу медреформи

"Робота міністерства буде посилена професіоналами міжнародного рівня".

Степанов заручився підтримкою експертів ЄС у проведенні другого етапу медреформи
Фото: facebook.com/maksym.stepanov.official

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов провів зустріч з представниками Європейського Союзу, під час якої заручився підтримкою експертів ЄС в проведенні другого етапу медреформи в Україні.

Про це глава МОЗ написав у соцмережі "Фейсбук".

"Була зустріч з профільними представниками Європейського Союзу щодо надання МОЗ експертів для імплементації другого етапу медреформи в Україні. Тому робота міністерства буде посилена професіоналами міжнародного рівня, що дозволить ефективніше впроваджувати якісно нові зміни в українській медицині", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/maksym.stepanov.official

Степанов зазначив "спільне бачення" сторін і взаємне "бажання посилювати співпрацю".

На початку травня президент Володимир Зеленський заявив, що не може допустити другий етап медичної реформи в її нинішньому вигляді. Після цього стало відомо, що медустанови в цьому році отримають стільки ж, скільки в 2019 році, тобто зміни системи фінансування не відбудеться.

Другий етап реформи стартував 1 квітня. Він пропонує, що пацієнт може вибирати, в якому медзакладі йому отримати допомогу, а НСЗУ платить медустановам за надані послуги. Раніше оплата проводилася за ліжко-місце з субвенції.

За даними НСЗУ, 954 установи з тих, які підписали контракт, повинні отримати більше коштів, ніж в 2019 році з державного бюджету. Різниця складе від 4 тисяч грн до 277 мільйонів. Ще 176 установ отримають до 10% менше, ніж отримали в минулому році коштів з субвенції. 107 установ - від 10 до 30% менше. 331 установа - менш ніж 50% від субвенції з держбюждету-2019.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram