ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Проти ДП "МЗУ" порушили справу через захисні костюми

Тендер розцінили як замах на розтрату коштів і зловживання владою.

Проти ДП "МЗУ" порушили справу через захисні костюми
Фото: Макс Требухов

Національна поліція порушила кримінальне провадження за фактом не проведених закупівель захисних костюмів держпідприємством "Медичні закупівлі України".

Справу ініціювало Міністерство охорони здоров'я, повідомив у фейсбуці директор ДП "МЗУ" Арсен Жумаділов.

"Кримінальне провадження, за яким я проходжу як свідок (поки що), відкрито за ч.2 ст.15, ч.5 ст.191, ч.2 ст.364 КК. Тобто замах на розтрату коштів і зловживання владою. Відкрито за заявою МОЗ, стосується закупівлі костюмів, яка так і не відбулася", - повідомив він.

Жумаділов підкреслив, що ці статті належать до підслідності НАБУ. "Слідчі Нацполу не пояснили, чому їм прокуратура доручила слідство. Відганяю від себе думки, що пояснення цього в суто політичній площині", - написав топменеджер.

Нагадаємо, 14 квітня "Медзакупівлі України" домовилися про придбання 90 тисяч костюмів вітчизняного виробника ТОВ "Текстиль контакт" за 22,05 млн гривень (ціна одного - 245 гривень).

МОЗ заявило, що "Медзакупівлі України" намагалися придбати непридатні для лікарів захисні костюми, і вийшло на ринок в обхід МЗУ, купивши 71 тисячу китайських захисних комбінезонів на загальну суму 34,87 млн гривень (ціна одного - 488 гривень).

МОЗ пояснило свої дії тим, що українські костюми не відповідають стандарту 14126 "Одяг захисний. Захист від інфекційних агентів". Однак у "Медзакупівлях" заявили, що вимога про відповідність костюмів цьому стандарту з'явилася вже після проведення тендеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram