ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ВООЗ констатувала погіршення ситуації з коронавірусом у глобальному масштабі

При цьому в Європі спостерігають поліпшення.

ВООЗ констатувала погіршення ситуації з коронавірусом у глобальному масштабі
Тедрос Гебреисус
Фото: bbc.com

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про майже 7 млн випадків захворювання на коронавірус і близько 400 000 летальних випадків. Про це йдеться у звіті генерального директора Організації Тедроса Гебреєсуса.

"Хоча ситуація в Європі поліпшується, в глобальному масштабі вона погіршується. За останні дев'ять з десяти днів реєстрували близько 100 000 нових хворих, за вчора - 136 000", - повідомив він.

Гендиректор ВООЗ повідомив, що майже 75% учорашніх нових випадків зареєстровані в основному в Північній і Південній Америці та Південній Азії.

Він додав, що також спостерігається зростання захворюваності в деяких частинах Східної Європи і Центральної Азії. У той самий час у ВООЗ заявили, що натхнені позитивом у кількох країнах світу. Підкреслюється, що найбільшою загрозою для цих країн є самозаспокоєння, оскільки дослідження показують, що більшість людей у світі все ще ризикують інфікуватися.

Нагадаємо, що у ВООЗ заявили, що захворюваність на коронавірус триватиме як мінімум доти, поки не буде знайдена безпечна вакцина або метод лікування.

При цьому на цей момент немає конкретного терміну розробки вакцини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram