ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Львівська область попросила Кабмін про пом'якшення карантину, незважаючи на показники щодо COVID-19

Регіон хоче відновити автобусні перевезення.

Львівська область попросила Кабмін про пом'якшення карантину, незважаючи на показники щодо COVID-19
Фото: Lb.ua

Львівська область попросила Кабінет Міністрів дозволити їй трохи послабити карантин, незважаючи на високі показники щодо COVID-19.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

"У вихідні мали спільну нараду з прем'єр-міністром. Разом з [головою обладміністрації] Максимом Козицьким переконували голову уряду дати дозвіл обласній комісії з надзвичайних ситуацій на відновлення роботи спортивних закладів. Також необхідно відновити роботу всіх обласних маршрутів у режимі спецперевезень", - написав Садовий у фейсбуці.

Він підкреслив, що тисячі жителів околиць Львова вже третій місяць змушені шукати альтернативні, "часто незаконні та небезпечні" способи потрапити в місто.

"Також я вважаю, що ми можемо відновити роботу фітнес-центрів. Це атрибут здорового способу життя. Ми вже розробили протоколи для їх роботи в умовах карантину", - написав Садовий.

Нагадаємо, в більшості регіонів України вже розпочався третій етап пом'якшення карантину. Дозволено роботу басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більш ніж 10 осіб (наприклад, можуть почати роботу автошколи), а також відновлено рух залізничного транспорту та міжобласних перевезень автотранспортом. У багатьох регіонах дозволили працювати ресторанам і кафе.

Львівській області досі не дозволили перейти до пом'якшення.

На сьогодні у Львові та Львівській області підтверджено 2162 випадки інфікування коронавірусом. З них 524 особа одужала, 71 - померла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram