ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Конго зареєстрували новий спалах лихоманки Ебола

Шість пацієнтів померли.

У Конго зареєстрували новий спалах лихоманки Ебола
Ученый работает с вирусом Эбола
Фото: EPA/UPG

У Демократичній Республіці Конго зафіксували новий спалах захворюваності на лихоманку Ебола - заразилися 12 осіб. Про це повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я, інформує Reuters.

Ще тиждень тому було відомо лише про шість випадків зараження в місті Мбандака на північному заході республіки. Станом на 8 червня відомо про дев'ять підтверджених випадків зараження і три підозри. Шестеро пацієнтів померли.

"Генетичне секвенування вірусу в лабораторії біомедичних досліджень Конго показало, що новий спалах, ймовірно, почався як "побічний ефект" - передача від зараженої тварини, згідно з дослідженням, опублікованим на virological.org - форумі молекулярної еволюції і епідеміології", - додали в агентстві.

Зазначають, що епідемія коронавірусу в Конго триває з 2018 року. Це вже десята епідемія з 1976 року. Густі тропічні ліси країни вважаються природним джерелом цієї хвороби.

Нагадаємо, що в березні 2020 з лікарні в Конго виписали останнього пацієнта з лихоманкою. У зв'язку з цим Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про припинення спалаху цього гострого вірусного захворювання, який тривав 19 місяців. За цей період вірус убив 2264 людини і заразив ще близько 1200.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram