ГоловнаСвіт

У ДР Конго виписали останню пацієнтку з Еболою

З 2018 року вірус вбив 2264 людини і заразив ще близько 1200.

У ДР Конго виписали останню пацієнтку з Еболою
Ученый работает с вирусом Эбола
Фото: EPA/UPG

Останнього пацієнта, який лікувався від лихоманки Ебола у Демократичній Республіці Конго, виписали з лікарні 4 березня.

У зв'язку з цим Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про припинення спалаху цього гострого вірусного захворювання, який тривав протягом 19 місяців. За цей період вірус вбив 2264 людини і заразив ще близько 1200, що зробило його другим за величиною спалахом Еболи в історії, передає Аljazeera.

4 березня пацієнтку виписали з лікарні в східній частині міста Бені. Відзначаючи цю подію, персонал лікарні співав, танцював і тарабанив по відрах.

У ДР Конго пройшло 14 днів без нових підтверджених випадків хвороби. Про завершення епідемії може бути оголошено через 42 дні після останнього нового випадку хвороби, що еквівалентно двом циклам по 21 дню, максимальному інкубаційному періоду для вірусу Еболи.

У ВООЗ попереджають, що спалах ще не закінчився, пославшись на труднощі з відстеженням випадків захворювання в східній частині ДРК, де триває збройний конфлікт.

Незважаючи на те, що в лютому кількість хворих скоротилася, а в світі почалася епідемія нового коронавірусу, ВООЗ заявила, що вона як і раніше вважає, що спалах Еболи є міжнародною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я.

Нинішня епідемія - 10-та в ДРК з 1976 року. Густі тропічні ліси країни вважають природним джерелом цієї хвороби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram