ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україну приїдуть дві місії ВООЗ

Їх діяльність буде направлена на розробку плану готовності держави до коронавірусу.

В Україну приїдуть дві місії ВООЗ
ВОЗ
Фото: Wikipedia

В Україну найближчим часом приїдуть дві місії Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Про це заявив на брифінгу в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін, повідомляє "Укрінформ".

"Ми найближчим часом очікуємо дві основні місії Всесвітньої організації охорони здоров'я. Одна буде направлена на розробку плану готовності держави (до спалаху коронавірусу SARS-CoV-2, - ред.), і ця місія почнеться завтра, вона триватиме до суботи включно (7 березня, - ред.). Також на наступному тижні ми очікуємо місію з питань лабораторної діагностики для максимального можливого розширення діагностичних методів на рівні кожного регіону", - розповів Кузін.

За його словами, зараз в Україні проходить загальний тренінг для лікарів інфекційної ланки спільно з ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, 3 березня в Україні зареєстрували перший випадок коронавірусу - чоловік захворів після поїздки в Італію з дружиною. 29 лютого його госпіталізували з жаром і сухим кашлем, а ще через два дні діагностували нову коронавірусну хворобу. Того ж дня сусіди подружньої пари влаштували протест під їхнім будинком. В результаті здорова дружина хворого погодилася на те, щоб її забрали з квартири і перевезли до місця обсервації. До цього вона перебувала в самоізоляції у своїй квартирі.

Зараз в Україні перевіряють ще шість підозр на коронавірус.

Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила ризики поширення коронавірусу SARS-CoV-2 з "високого" до "дуже високого". При цьому у ВООЗ нарахували понад 130 країн, в яких ще не були виявлені випадки зараження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram