ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

З МОЗ збираються звільнити 230 осіб у рамках реорганізації, - документ

Про масові звільнення повідомили центр зайнятості.

У Міністерстві охорони здоров'я готуються масові звільнення. У розпорядження LB.ua потрапив лист від Печерської філії Київського міського центру зайнятості до держсекретаря міністерства Інни Солодкої.

У листі йдеться про те, що 230 осіб заплановано звільнити через зміни в системі організації праці і що центр зайнятості проводить з ними консультації.

Цю інформацію LB.ua підтвердили в профспілковій організації працівників сфери охорони здоров'я. "Два тижні тому було затверджено нову структуру міністерства, яку не погодили ні з ким усередині міністерства - її бачили тільки керівництво і держсекретар. Не погодили з профспілкою, хоча за правилами - повинні. А в МОЗ діють аж дві профспілки. За правилами, про звільнення співробітників повинні були попередити за місяць-два, але ніхто таких попереджень не отримав. Тому ми від профспілки будемо подавати в суд", - говорить член профкому Ірина Литовченко, яка до грудня минулого року очолювала директорат стратегічного планування і євроінтеграції міністерства.

Вона також зазначила, що хоч у листі від центру зайнятості йдеться про 230 людей, насправді в міністерстві зараз працює близько 160, інші ставки - вільні.

Також днями в МОЗ була створена нова дисциплінарна комісія, яка розглядатиме кадрові питання.

Ірина Литовченко також розповіла, що співробітникам міністерства не виплатили зарплати за лютий (яка завжди виплачується останнього робочого дня місяця - тобто мала бути 28 лютого). "Але це проблема не лише нашого міністерства - бюджетний комітет не затвердив виділення коштів на зарплати чиновників. У деяких міністерствах виплатили лише голі оклади, в МОЗ - нічого", - говорить Литовченко.

Також днями була створена нова дисциплінарна комісія, яка розглядатиме кадрові питання.

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, швидше за все, втратить свою посаду після затвердження нового складу уряду, запланованого на вечір 4 березня. Раніше співробітники міністерства скаржилися на те, що Скалецька вичавлює людей, найнятих при Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram