ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Заступник голови МОЗ перевірив лікарні для пацієнтів з коронавірусом

Для прийому пацієнтів визначено госпітальні бази Житомира, Рівного та Сарн.

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко відвідав три госпітальні бази Житомира, Рівного та Сарн (Рівненська область), які визначено для прийому пацієнтів з коронавірусною інфекцією SARS-COV-2.

Про це інформує пресслужба Кабінету міністрів.

Повідомляється, що Ляшко поспілкувався з лікарями, медсестрами, молодшим медичним персоналом, які будуть допомагати пацієнтам у разі фіксації і поширення коронавірусу.

Фото: kmu.gov.ua

"Під час візиту важливо було зрозуміти готовність лікарень, а головне - готовність самого медичного персоналу. Це стосується як професійних навичок, так і морального духу. Медики готові надавати всю необхідну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною інфекцією. У разі необхідності, медичні працівники готові працювати понаднормово. Усі співробітники добре обізнані про те, що робити в разі фіксації COVID-19", - ідеться в повідомленні.

Фото: kmu.gov.ua

Крім того, у всіх трьох містах уже були проведені щонайменше 2-3 навчання. Також медики розповіли, що відпрацювали механізми ще при пандемічному грипі, коли досить велика кількість хворих потребувала інтенсивної терапії.

У Кабміні нагадали, що в Україні немає жодного зафіксованого випадку COVID-19.

"Медична система України готова до фіксації в разі коронавірусної інфекції. У нас є близько 12 тис. ліжок в інфекційних стаціонарах, інфекційні бокси, 2 тис. лікарів-інфекціоністів, 5 тис. медичного персоналу, що працює в інфекційних лікарнях", - наголошується в повідомленні.

Напередодні в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що підозра на коронавірус у двох українців, які повернулися з Італії, не підтвердилася.  

Також отримано негативні тести на коронавірус в евакуйованих з Китаю громадян в медцентр "Нові Санжари". Вони зможуть вийти з обсервації у четвер, 5 березня, якщо результати повторного дослідження на коронавірус виявляться негативними.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram