ГоловнаСвіт

Паризький Лувр 1 березня не відкрився через коронавірус

Співробітники музею оцінили "ризики" і скористалися своїм правом не виходити на роботу.

Паризький Лувр 1 березня не відкрився через коронавірус
Фото: EPA/UPG

Паризький Лувр, який є найбільш відвідуваним музеєм світу, 1 березня закрився для туристів.

У зв'язку з поширенням у країні коронавірусної інфекції, дирекція музею провела нараду зі співробітниками, після якої заявила, що "музей не може відкритися нині".

Інформаційна нарада про стан здоров'я, пов'язана із заходами профілактики коронавірусу відповідно до інструкцій міністрів, надісланих компетентними органами, переносить відкриття Лувру. Нині музей не може відкритися", - йдеться в повідомленні.

У музеї заявили, що відшкодують вартість квитків тим, хто не зміг потрапити до Лувру 1 березня.

"Співробітники музею, а особливо доглядачі залів, перебувають на "першій лінії". Вони скористалися своїм правом не виходити на роботу", - зазначила секретар профспілки SNAC-FSU Culture Селін Альсазар. За її словами, працівники захотіли "краще зрозуміти ризики" до того, як відкрити музей для відвідувачів, повідомляє France Info.

У п'ятницю, 28 лютого, рекомендували громадянам утримуватися від рукостискань, щоб запобігти зараженню коронавірусом SARS-CoV-2. Число підтверджених випадків на той момент становило 57. Через добу число заражених коронавірусом на території Франції перевищило 100 осіб.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram