ГоловнаСвіт

Туреччина збила два військові літаки Су-24 в Ідлібі (оновлення)

Ймовірно, збиті літаки ВПС Сирії.  

Туреччина збила два військові літаки Су-24 в Ідлібі (оновлення)
Фото: twitter.com/HaberturkTV

У сирійській провінції Ідліб були збиті два літаки Су-24. Про це в неділю заявили в Міністерстві національної оборони Туреччини, передає Анадолу

У повідомленні говориться, що об'єкти були ліквідовані під час спроби атакувати турецькі літаки.

Говориться також про знищення трьох установок ППО сил Асада, за допомогою однієї з яких був збитий ударний безпілотник ЗС Туреччини.

Сирійські державні ЗМІ пишуть, що пілоти збитих військових літаків зуміли катапультуватися і благополучно приземлилися, передає Немецкая волна.

Раніше, в неділю, сирійські ЗМІ також повідомили про збитий турецький безпілотник в районі міста Саракіб в провінції Ідліб і одночасно спростували дані про знищення урядового літака Сирії.

Представники сирійської опозиції в соцмережах пишуть, що збитий військовий літак належав або військам Асада, або ВКС Росії. У Москві спростували інформацію про збитий російський Су-24.

У той же день міністр оборони Туреччини заявив про успішний початок військової операції "Весняний щит", що спрямована проти військ президента Сирії Башара Асада.

Оновлення. Джерело в міністерстві оборони Сирії підтвердило, що турецькі винищувачі F-16 у неділю збили два літаки ВПС Сирії. Льотчики катапультувалися і перебувають у безпеці, передає Интерфакс.

"Воно підтвердило, що турецькі літаки двічі вторгалися в повітряний простір Сирійської Арабської Республіки. Джерело також повідомило, що сили протиповітряної оборони Сирії знищили шість турецьких ударних безпілотників над Ідлібом", - ідеться в повідомленні. 

Нагадаємо, конфлікт між Туреччиною і Сирією загострився 27 лютого, коли в результаті повітряного удару в Ідлібі загинули понад 30 турецьких військовослужбовців, ще 32 отримали поранення.

Туреччина стверджує, що Росія була заздалегідь повідомлена про місця дислокації турецьких військових в Ідлібі, проте по них все одно був завданий авіаудар. Міноборони Росії заперечує звинувачення.

Наступного дня турецькі військові завдали ударів у відповідь по позиціях урядових сил в Сирії і заявили про знищення понад 50 сирійських солдатів в Ідлібі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram