ГоловнаСвіт

Перші три випадки зараження коронавірусом підтверджено в Чехії

Усі інфіковані SARS-CoV-2 недавно повернулися з Італії.

Перші три випадки зараження коронавірусом підтверджено в Чехії
Фото: EPA/UPG

У Чеській Республіці виявлено перші три випадки зараження коронавірусом нового типу. Коронавірусну інфекцію SARS-COV-2 виявлено у двох пацієнтів, що проходили тестування у Празі, та в одного в місті Усті-над-Лабем на півночі країни.

Усі вони нещодавно повернулися до Чехії з Італії, передає Радіо Прага.

"Тести на коронавірус дали позитивний результат у трьох із 13 перевірених у неділю осіб. В усіх трьох пацієнтів перебіг хвороби не є важким", - інформував міністр охорони здоров'я Адам Войтех.

Двоє з них є чехами, одна з госпіталізованих у Празі - американська студентка, 1999 року народження, яка навчається в Мілані. Громадянка США перебувала в Чехії з подругою з Еквадору із симптомами вірусу, однак тест не виявив у неї коронавірусу нового типу.

Заражений коронавірусом чех, 1952 року народження, був учасником конференції в італійському Удині. Ще один громадянин Чехії, 1976 року народження, якого було госпіталізовано в Усті-над-Лабем, відвідав Італію зі своєю сім'єю, яка тепер перебуває на карантині. Тести цих осіб піддадуться повторній перевірці в лабораторії Берліна, наголошують у повідомленні.

Раніше МОЗ Білорусі підтвердило другий випадок коронавірусу на території країни. SARS-COV-2 виявлено в жінки з Вітебська, яка повернулася з Італії. Першим інфікованим коронавірусом був студент з Ірану.

Тим часом, у Німеччині кількість хворих коронавірусом за добу збільшилася майже вдвічі - до 117.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram