ГоловнаСвіт

Байден виграв праймериз демократів у Південній Кароліні

Ця перемога може допомогти йому переламати ситуацію перед "супервівторком".

Байден виграв праймериз демократів у Південній Кароліні
Джо Байден
Фото: politconservatism.ru

Претендент у кандидати на пост президента США від Демократичної партії Джо Байден вперше здобув перемогу на первинних виборах (праймериз) демократів, повідомляє телеканал CNN.

На голосуванні, яке відбулося в штаті Південна Кароліна в суботу, 28 лютого, він заручився підтримкою 48% виборців, в той час як його основний конкурент Берні Сандерс - 20%.

Бізнесмен-мільярдер Том Стаєр, що отримав в Південній Кароліні третє місце, оголосив про вихід з гонки.

Associated Press зазначає, що перемогу Байдена багато в чому визначили чорношкірі мешканці штату і інші нацменшини. Тільки 40% голосів, що отримав цей кандидат, - це голоси білих виборців. Також він користувався популярністю у старших людей і жінок.

На цей момент, за оцінками AP, Сандерс може розраховувати на голоси приблизно 54 делегатів, Байден - на 44, і ймовірно, ця цифра виросте. Піт Буттіджіч - на 26, а Елізабет Уоррен і Емі Клобушар залишилися приблизно з 8 і 7 голосами відповідно.

Перемога Байдена може допомогти йому переламати ситуацію перед так званим "супервівторком" - першим вівторком березня, коли праймериз відбудуться відразу в 15 штатах.

Єдиний кандидат від демократів буде обраний на партійному з'їзді, який відбудеться в липні. Вибори президента США заплановані на листопад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram