ГоловнаСвіт

Ердоган заявив про відкриття кордону з Європою для сирійських біженців

На території Туреччини перебувають близько 3,7 мільйона мігрантів із Сирії.

Ердоган заявив про відкриття кордону з Європою для сирійських біженців
Фото: EPA/UPG

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкара відкриває кордон з Європою для біженців із Сирії. Про це він сказав під час виступу в суботу, 29 лютого, пише Анадолу.

"Станом на сьогоднішній ранок 18 тисяч мігрантів перетнули кордон Туреччини та Європи. І ми більше не будемо зачиняти ці двері, це буде продовжуватися. Ми не в тому становищі, щоб годувати таку кількість біженців", - заявив він.

За словами Ердогана, сьогодні на території Туреччини перебувають 3,7 мільйона сирійських біженців.

Напередодні представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Пітер Стано під час брифінгу заявив, що угода між Туреччиною і ЄС про стримування незаконної міграції залишається чинною, пише Укрінформ.

"У тому, що стосується спекуляцій навколо руху мігрантів у Туреччині, я хочу наголосити, що сьогодні немає жодного офіційного повідомлення турецької сторони про зміни в їхній політиці щодо міграції або надання притулку. Це сьогодні було підтверджено в заяві міністерства закордонних справ Туреччини", - зазначив Стано.

Нагадаємо, Угода про біженців між Туреччиною та ЄС, яка була укладена навесні 2016 року, має на меті обмежити нелегальну імміграцію переважно сирійських біженців через Туреччину до Європи.

Згідно з угодою, Євросоюз з 2016-го до 2019 року перерахував Туреччині близько 6 млрд євро для утримання мігрантів, зокрема для будівництва лікарень, шкіл та інших установ.

Після того, як у жовтні минулого року правозахисна організація Amnesty International звинуватила Туреччину у примусовій депортації зі своєї території біженців із Сирії, комісар ЄС з питань бюджету закликав скоротити виплати Туреччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram