ГоловнаСвіт

У Польщі почалися наймасштабніші навчання з часів "холодної війни"

Однією з цілей маневрів є відпрацювання перекидання великих військових з'єднань.

Фото: https://www.army.mil/

У Польщі почалися навчання Defender Europe-2020, у яких візьмуть участь 37 тис. військових з 18 країн. Про це повідомляє Укрінформ.

Це одні з найбільших військових навчань цього року в Європі і найбільші за останні 25 років за масштабами перекидання американських військ у Європу.

"Ми почали найбільші за багато років навчання Defender-Europe 20. У них візьмуть участь 37 тисяч солдатів. Перші військовослужбовці армії США вже перетнули польський кордон", - повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

Маневри триватимуть кілька місяців. Вони будуть проходити на території 10 країн.

Однією з цілей навчань є відпрацювання перекидання великих військових з'єднань.

Протягом найближчих тижнів до Польщі та інших країн прибуде до 20 тисяч американських військових з США, до яких приєднаються 9 тисяч американців, що дислокуються в Європі. Крім того, в них візьмуть участь 8 тисяч військовослужбовців з інших країн НАТО, переважно з Великобританії та Німеччини.

Польщу на навчаннях представлятимуть дві тисячі солдатів, важка техніка, авіація, а також поліція, прикордонники та пожежники. Більшість американської важкої техніки прибуде залізницею.

Під час перебування на європейському континенті американські війська візьмуть участь у кількох менших навчаннях на території Європи. Зокрема, йдеться про багатонаціональні навчання Swift Response-20, Saber Strike-20, Allied Spirit-20 і Dynamic Front-20.

Раніше повідомлялося, що Defender-Europe 20 стануть наймасштабнішими військовими навчаннями з часів закінчення "холодної війни". За словами американського генерал-майора Беррі Сігуіна, маневри проведуть, щоб попередити Росію від повторення анексій, схожих на захоплення українського Криму в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram