ГоловнаСвіт

Папа Франциск уперше за кілька днів з'явився на публіці

Напередодні поповзли чутки, що понтифік заразився коронавірусом.

Папа Франциск уперше за кілька днів з'явився на публіці
Папа римский Франциск
Фото: nuntiare.org

Папа Римський Франциск у неділю, 1 березня, вперше виступив на публіці через три дні після того, як Ватикан назвав причиною скасування аудієнцій та заходів "невелике нездужання" понтифіка.

83-річний глава Римо-католицької церкви з'явився біля вікна Апостольського палацу Ватикану, щоб звернутися до тисяч людей на площі Святого Петра зі щотижневим недільним посланням і благословенням, пише Reuters.

"Це був його перший публічний виступ з часу меси в середу в Римі, під час якої його бачили, як він кашляв і чхав", - ідеться в повідомленні.

Ватикан не уточнив, на що саме хворів Папа Франциск. Однак на тлі побоювань в Італії з приводу спалаху коронавірусу офіційний представник Маттео Бруні 28 лютого спростував чутки про те, що понтифік хворий.

"Немає жодних доказів, які могли б дати привід говорити про якусь хворобу, окрім легкого нездужання", - сказав він.

Побоювання за здоров'я Папи Франциска пов'язано, зокрема з тим, що в 20-річному віці йому видалили частину легені.

Associated Press пише, що під час недільної проповіді Папа Франциск двічі робив коротку паузу через кашель. Понтифік попросив паломників піднести молитви за успіх "духовних роздумів", які розпочнуться ввечері 1 березня в Ариччі (резиденції глави Католицької Церкви на південь від Риму). Папа пояснив, що через застуду він змушений "не брати участі в цьому заході".

Він заявив, що весь наступний тиждень присвятить духовним роздумам у Ватикані.

Варто зазначити, що Папа Франциск уперше за сім років пропустить духовні роздуми на початку Великого посту перед Великоднем.

Напередодні повідомлялося, що Папа Франциск прийняв у Ватикані главу УГКЦ Святослава (Шевчука), незважаючи на легке нездужання понтифіка. Про подробиці розмови не повідомлялося.

Водночас через погане самопочуття Папа скасував ряд інших аудієнцій, призначених на суботу.

Італія, на території якої Ватикан, стала епіцентром поширення нового типу коронавірусу на європейському континенті. Напередодні кількість інфікованих коронавірусом в Італії перевищила тисячу осіб. Щонайменше 29 із них померли.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram