ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ: в Україні зараз чотири підозри на коронавірус

Три - в Києві, одна - в Чернівецькій області.

МОЗ: в Україні зараз чотири підозри на коронавірус
Виктор Ляшко
Фото: Макс Требухов

Станом на 2 березня в Україні не зафіксували жодного випадку коронавірусної хвороби COVID-19, але є чотири підозри.

Про це на брифінгу в понеділок сказав заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, за останні дні в лабораторії отримали вісім негативних результатів, у тому числі три - в неділю.

"Учора завершилося тестування трьох зразків на коронавірусну інфекцію з Івано-Франківської області, Кропивницького та міста Київ у пасажирки, яку виявили в аеропорту. Усі ці зразки показали негативні результати", - сказав він.

"Розпочато дослідження ще за чотирма підозрами. Три з них - із міста Києва, одна - з Чернівецької області. У місті Києві цю підозру зафіксовано в іноземців, які перебували на території України. У Чернівцях - це людина, яка повернулася з Італії", - повідомив Ляшко.

За його словами, в цілому медична система готова приймати пацієнтів із коронавірусом, у тому числі серйозно хворих.

"У нас сьогодні забезпеченість апаратами штучної вентиляції легенів - 0,63 на ліжко. Це досить високий показник. У принципі, відстежуючи кількість ускладнень і реанімаційних заходів, які надаються хворим у світі, ми можемо сказати, що обладнання достатньо, щоб забезпечити своєчасне надання допомоги", - сказав Ляшко.

У той самий час переглянуто табель оснащення для інфекційних відділень. Гроші на необхідні товари візьмуть зі спеціального фонду державного бюджету.

Нагадаємо, що кількість хворих на COVID-19 у світі уже наближається до 90 тисяч осіб. Більшість із них припадають на Китай, але в останній тиждень хвороба почала швидко поширюватися по всьому світу, в тому числі по Європі. У цій частині світу осередком епідемії стала Італія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram