ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість хворих на коронавірус у світі перевищила 89 000

Одужали понад 45 000.

Кількість хворих на коронавірус у світі склало 89 072 людини, з них 80 026 зафіксовані на материковому Китаї. Другою країною за кількістю хворих є Південна Корея, де заразилися 4 212 осіб.

Згідно з даними карти поширення коронавірусу від Центру Джона Хопкінса, у результаті інфікування SARS-CoV-2 померли 3048 осіб, видужали 45 074. Найбільшу кількість смертей і видужань зафіксовано в китайській провінції Хубей. В Італії захворіли 1694 людини, померли 34, одужали 83.

По одному інфікованому зареєстрували в Естонії, Новій Зеландії, Білорусі, Монако, Люксембурзі, Північній Македонії, Шрі-Ланці, Домініканській Республіці, Вірменії, Нігерії, Ірландії, Камбоджі, Литві, Непалі та Афганістані. В Україні підтверджених випадків зараження коронавірусів немає.

Фото: gisanddata.maps.arcgis.com

Як пише CNN, у США 29 лютого кількість жертв від захворювання зросла до двох. Помер 70-річний чоловік.

Нагадаємо, на думку медиків, найімовірнішим резервуаром SARS-CoV-2, який спричиняє захворювання COVID-19, є кажани. Однак вважають, що вірус подолав видовий бар'єр до людини від іншої проміжної тварини-господаря - ще не ідентифікованої дикої, домашньої чи одомашненої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram