ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Раді закликали українців не панікувати через коронавірус і не скуповувати медичні маски

У Комітеті з питань здоров'я нації назвали коронавірус "серйозним викликом" для уряду.

У Раді закликали українців не панікувати через коронавірус і не скуповувати медичні маски
Архивное фото
Фото: Центр громадського здоров’я України

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький закликав українців не панікувати через коронавірус і не скуповувати медичні маски в аптеках і продукти в магазинах.

Про це він заявив у коментарі журналістам у кулуарах парламенту, передає LB.ua.

"Дивіться. Ви - здорова людина. Вам маска зараз не потрібна і нічим не допоможе. Маска захищає вас - здорову людину - якщо її наділа хвора людина. Тому бігти зараз в аптеки і скуповувати маски, як і продукти в магазинах ... наприклад, сіль... немає сенсу. Заощаджуйте гроші!" - сказав Радуцький.

Він також додав, що державі складно регулювати цінову політику, особливо в приватних аптеках.

Членкиня комітету Ради з питань здоров'я нації, народна депутатка від партії "Голос" Ольга Стефанишина, своєю чергою, назвала коронавірус "серйозним викликом" для уряду. Так вона прокоментувала інформацію про те, що в Україні зафіксовано перший випадок недуги.

"Не можна сподіватися, що в усьому світі коронавірус є, а в Україні - немає... Рано чи пізно це мало статися. Однак, я думаю, що сьогодні - це сильний виклик для уряду, який невідомо, чи залишиться після завтрашнього дня... МОЗ на сьогодні повинне якомога краще поінформувати українців про цю ситуацію і запобігти паніці. Вчора в нас був Комітет з питань здоров'я нації, де ми вимагали від МОЗ: перше - поширити тести по всій Україні. Сьогодні в країні зроблено 10 тестів на коронавірус... сьогодні було виявлено один випадок. Тому що тестів просто не робили. Тому тести повинні поїхати в регіони. Друге - люди будуть спокійні, коли знатимуть, що їх якісно й ефективно лікуватимуть", - підкреслила депутатка.

Нагадаємо, в Україні було зареєстровано перший випадок коронавірусної хвороби COVID-19 у жителя Чернівецької області. Його госпіталізовано з високою температурою і сухим кашлем.

Раніше повідомляли, що Одеса підготувала 20 боксів в інфекційній лікарні для можливих хворих на коронавірус. Кривий Ріг підготував 15 боксів у двох лікарнях, а Миколаїв - сім боксів на 14 місць. Міськрада Дніпра виділила 98 млн гривень на заходи з профілактики коронавірусної інфекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram