ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У київських школах увели "п'ятихвилинки здоров'я"

У столичних школах посилили профілактичні заходи проти захворювань.

У київських школах увели "п'ятихвилинки здоров'я"
Фото: КГГА

КМДА зобов'язала всі навчальні заклади столиці посилити контроль за станом здоров'я дітей і в разі погіршення самопочуття передусім вимірювати їм температуру. Про це повідомив пресцентр КМДА.

Зазначають, що за потреби батьків інформуватимуть про стан дитини.

Установи забезпечені всім необхідним, у тому числі термометрами. У 2019-му для закупівлі медикаментів із міського бюджету було виділено 12 млн грн, у бюджетах районів на 2020 рік передбачено ще 15,6 млн грн.

За рахунок міських коштів районних управлінь освіти закупили дезінфікуючі і мийні засоби для всіх садків і шкіл. У 2020 році на це передбачено 22 млн грн. Крім того, в садках і школах посилено контроль за режимом миття рук і вологим прибиранням приміщень.

КМДА також має намір обмежити доступ до шкіл, у тому числі і батьків. Для учнів ввели «п'ятихвилинки здоров'я» до і після уроків, де вчителі нагадують школярам про правила особистої гігієни і поведінки під час поширення інфекційних захворювань.

«Правильна щоденна комунікація з дітьми про елементарні правила гігієни - важлива частина цілого комплексу заходів для запобігання будь-яким захворюванням», - підкреслив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський.

Нагадаємо, раніше Київ виділив понад 73 млн гривень на ремонт шкільних туалетів. Найбільше туалетних кімнат планують відремонтувати в Деснянському районі столиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram