ГоловнаСвіт

Смертність від коронавірусу більш ніж у три рази перевищила смертність від грипу

Близько 3,4% хворих COVID-19 померли.

Смертність від коронавірусу більш ніж у три рази перевищила смертність від грипу
Генеральный директор ВОЗ Тедрос Адханом Гебрейесус
Фото: twitter.com/WHO

Всесвітня організація охорони здоров'я підтвердила, що рівень смертності від коронавірусу нового типу вищий, ніж від сезонного грипу.

"На глобальному рівні близько 3,4% хворих COVID-19 померли. Для порівняння: в результаті сезонного грипу в основному вмирає набагато менше, ніж 1% інфікованих", - заявив на брифінгу 3 березня голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус.

Водночас глава організації зазначив, що кількість нових випадків зараження вірусом в Китаї знижується.

"Усього налічується 90 893 випадки по всьому світу і 3110 смертей. За останні 24 години Китай повідомив про 129 нових випадків захворювання. Це найнижчий показник з 20 січня", - сказав Гебрейєсус.

За його словами, за межами КНР відзначені 1848 випадків захворювання, причому 80% цих випадків припадають на три країни - Південну Корею, Іран і Італію.

Глава ВООЗ навів дані, згідно з якими лише у 1% заражених коронавірусом не спостерігаються симптоми хвороби, а у більшості інших інфікованих вони проявляються протягом двох днів після зараження.

Гебрейєсус зазначив, що, хоча COVID-2019 не настільки заразний як грип, вакцини проти коронавірусу поки не існує, як і немає специфічного методу лікування. У той же час гендиректор ВООЗ нагадав, що в розробці перебувають 20 типів вакцин проти коронавірусу.

Головна відмінність від грипу полягає в тому, що COVID19 викликає більш важке захворювання, ніж сезонний грип. У той час як багато людей у всьому світі створили імунітет до сезонних штамів грипу, COVID-19 є новим коронавірусом, до якого ніхто не має імунітету.

"Це унікальний вірус з унікальними характеристиками. Але і COVID-2019, і грип викликають проблеми з диханням і поширюються одним і тим же чином - через маленькі крапельки рідини з рота і носа хворого", - зазначив Гебрейєсус.

Таким чином, пояснив він, країнам, що вже розробляли заходи проти поширення грипу, не доведеться починати "з чистого аркуша" роботу над способами стримувати COVID-2019.

Нагадаємо, 3 березня в Україні підтвердили перший випадок зараження коронавірусом. Його виявили у жителя Чернівецької області, який повернувся з Італії. Чоловіка шпиталізували з температурою і сухим кашлем. Його дружина перебуває в ізоляції вдома.

Медична система України була готова до першого випадку коронавірусної хвороби і працює в штатному режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram