ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Голова ВООЗ закликав країни світу до швидкої і агресивної реакції на коронавірус

"Вірус - не грип. Правильними заходами його можна стримати".

Голова ВООЗ закликав країни світу до швидкої і агресивної реакції на коронавірус
Фото: EPA/UPG

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус закликав країни до агресивних заходів проти коронавірусу COVID-19.

Про це він сказав на брифінгу в четвер.

Гебреєсус зазначив, що за останні два дні в Китаї зареєстрували менше нових випадків хвороби, ніж у решті світу. За його словами, це вирішальний момент.

"За останні 24 години сім країн повідомили про перші випадки хвороби: Бразилія, Грузія, Греція, Північна Македонія, Норвегія, Пакистан і Румунія. Моє звернення до кожної з цих країн таке: це ваше вікно можливостей. Якщо ви будете діяти агресивно, вірус можна буде стримати. Можна запобігти хворобам людей. Можна врятувати життя. Тому моя порада цим країнам - діяти швидко", - сказав Гебреєсус.

Він підкреслив, що епідемії в Ірані, Італії та Південній Кореї показують, на що здатний цей вірус.

"Але вірус - не грип. Правильними заходами його можна стримати", - сказав голова ВООЗ.

Як приклад він навів Китай, де епідемія сповільнюється, а також Бельгію, Камбоджу, Індію, Непал, Філіппіни, Росію, Шрі-Ланку і В'єтнам. Там були випадки зараження, але вірус не поширився.

"Кожна з цих країн відрізняється. І кожна з них показує, що агресивні, ранні заходи можуть запобігти передачі до того, як вірус закріпиться", - сказав Гебреєсус.

Нагадаємо, що в Україні коронавірус поки що не фіксували, але чотири українці заразилися ним на круїзному лайнері, який перебуває в Японії, а ще одна українка - в Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram