ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Львівська область виділила 25 млн гривень на профілактику COVID-19

Медзаклади Львова та Львівської області готові до викликів коронавірусної хвороби.

Львівська область виділила 25 млн гривень на профілактику COVID-19
Фото: rustavi2.ge

Львівська область виділила 25 млн гривень на профілактичні заходи в протистоянні коронавірусу COVID-19 і для реагування на можливі випадки зараження. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і НС Львівської облдержадміністрації.

"Важливо, що сьогодні ні в Україні, ні у Львівській області не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус. Медзаклади Львова і Львівської області готові до викликів, однак існує потреба в закупівлі окремих захисних засобів", - повідомив журналістам в.о. директора департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Андрій Васько.

За його словами, усі процедури закупівель проведуть у найкоротші терміни за спрощеною процедурою.

"Ми повинні в оптимальні терміни опрацювати всі механізми, щоб якомога швидше мати можливість закупити необхідні речі. Йдеться насамперед про засоби захисту, безконтактні термометри і медобладнання, таке як апарати штучної вентиляції легенів і т.д.", - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Кошти на ці цілі будуть отримані частково з обласного бюджету, а також із резервного фонду Львова.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко також 27 лютого заявив, що в Києві вже визначили лікарні і підготували спецбокси в інфекційних відділеннях, які зможуть приймати людей на карантин і лікування в разі можливого поширення коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram