ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін вирішив провести всеукраїнську інформаційну кампанію з профілактики коронавируса

Інспектори відвідають десятки тисяч підприємств і навчальних закладів.

Кабмін вирішив провести всеукраїнську інформаційну кампанію з профілактики коронавируса
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів вирішив з 27 лютого почати всеукраїнську інформаційну кампанію з профілактики інфікування та поширення коронавірусу COVID-19.

Про це повідомив на брифінгу міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. Проводитимуть кампанію Держслужба праці та Держпродспоживслужба, які підпорядковуються його міністерству.

"Ми попросимо Держпраці пройти по оптовій, роздрібній торгівлі, по розміщенню [готелях], по ресторанному бізнесу і по транспорту. Це буде всеукраїнська кампанія від завтра. Інспектори Держпраці відвідуватимуть ці точки, всього плануємо охопити 107 тисяч підприємств", - повідомив він.

Інспектори роздаватимуть інформаційні матеріали, розроблені Міністерством охорони здоров'я і Всесвітньою організацією охорони здоров'я, інструктуватимуть роботодавців.

Милованов показав інформаційний плакат, який планують роздавати в закладах. Там містяться рекомендації мити руки з милом, прикривати рот серветкою або зігнутою рукою під час кашлю, триматися на відстані від тих, хто кашляє, і інші базові правила гігієни.

"Також у нас є Держпродспоживслужба. Інспектори цієї служби теж проведуть всеукраїнську кампанію. Вони підуть у заклади шкільної та дошкільної освіти. Там що потрібно знати? Як має поводитися вчитель, якщо в дитини є симптоми, наприклад, що говорити батькам", - сказав міністр.

Інспектори збиратимуть педагогічні колективи, проводитимуть роз'яснювальні роботи і поширюватимуть цю інформацію в батьківських чатах.

Кампанія повинна охопити 12 тисяч навчальних закладів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram