ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівецькій ОДА спростували випадок коронавірусу у жінки, яка повернулася з Італії

Жінка звернулася до медиків через підвищення температури.

У Чернівецькій ОДА спростували випадок коронавірусу у жінки, яка повернулася з Італії
Фото: EPA/UPG

Жодного підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19 на території Буковини немає.

Про це під час брифінгу заявила заступник голови Чернівецької облдержадміністрації Наталія Гусак.

Медики наразі спостерігають за жінкою, яка повернулася з Італії і звернулася по допомогу через підвищення температури. Вона перебуває в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні, повідомляє пресслужба ОДА.

"Жінка прилетіла з італійського міста Бергамо до Сучави, а звідти автомобілем вирушила до Чернівців. Оскільки вона могла контактувати із зараженими на коронавірус, її ізолювали. Пацієнтка отримує адекватне лікування, взято матеріали для всіх необхідних досліджень, чекаємо на результат", - зазначила заступник директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук.

За словами в.о. директора Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ Наталії Гопко, наразі немає жодних підстав вважати, що виявили саме випадок коронавірусу.

Вона також повідомила, що в пункті пропуску "Порубне" вже почали вимірювати температуру особам, які прибувають з країн, де зафіксовані випадки коронавірусу. Прикордонникам для цього передали безконтактні термометри.

Раніше сьогодні МОЗ спростувало підозру на коронавірус на Закарпатті. Чоловіка з ГРВІ ізолювали, оскільки контактував з китайцями в Угорщині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram