ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Інформації про зараження COVID-19 українців в Італії не надходило, - МОЗ

На консульському обліку перебуває 15 632 громадян України, понад 9 тис. з них - в Мілані.

Інформації про зараження COVID-19 українців в Італії не надходило, - МОЗ
Фото: EPA/UPG

Інформації про зараження коронавірусом COVID-19 громадян України в Італії не надходило.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Відзначається, що на консульському обліку в Італії станом на 1 січня 2020 року перебуває 15 632 громадян України, в т.ч. на обліку в Мілані - 9 158 українців.

У МОЗ нагадали, що на півночі Італії до початку березня закриті всі навчальні заклади: школи, ліцеї, університети, а також всі музеї, історичні пам'ятники, театри.

"Медичні служби Італії, як і раніше, перебувають в стані підвищеної готовності і вживають усіх необхідних заходів для подолання наслідків зараження коронавірусом і недопущення його подальшого розповсюдження", - повідомляють в українському Міністерстві охорони здоров'я.

Раніше повідомлялося, що через коронавірус Генконсульство України в Мілані з 25 лютого припиняє прийом громадянн. У разі екстрених ситуацій (втрати документів, підтвердження термінового виїзду в Україну, смерть родича, ДТП, арешту) в консульстві пропонують звернутися на гарячу лінію.

Нагадаємо, за останні кілька днів на півночі Італії зафіксували понад 200 випадків інфікування коронавірусом. Померли шість літніх людей з іншими хворобами.

Державна прикордонна служба оголосила про введення температурного скринінгу пасажирів на прямих авіарейсах з Італії. Аналогічні заходи в зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 вводяться на пункті пропуску "Тиса" в Закарпатській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram