ГоловнаСвіт

У Швейцарії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом

Країна межує з Італією на півдні.

У Швейцарії зафіксували перший випадок зараження коронавірусом
Фото: EPA/UPG

У Швейцарії у вівторок зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19.

Про це пише місцеве видання 20min.ch із посиланням на федеральний уряд Швейцарії.

Країна межує з Італією на півдні, в тому числі має спільний кордон з Ломбардією, де зареєстрували вже понад 200 випадків захворювання на коронавірус. Прикордонний кантон Тічино щодня відвідують близько 68 тисяч осіб з Італії.

Обмежувати перетин кордону чи вводити суворий прикордонний контроль Швейцарія поки що не планує. Голова відділення інфекційних захворювань швейцарського мінохоронздоров'я Даніель Кох напередодні закликав жителів до спокою. За його словами, ситуація непокоїть, але, за його словами, в Італії спостерігається локальний спалах коронавірусної хвороби, а не епідемія. Він зазначив, що введення більш суворого прикордонного контролю - неефективний захід. У разі епідемії в Європі зупинити поширення вірусу було б неможливо, оскільки країни континенту надто сильно пов'язані між собою.

У вівторок міністри охорони здоров'я Італії, Швейцарії, Німеччини, Словенії, Франції та Австрії зустрілися в Римі для консультацій у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Нагадаємо, що у вівторок коронавірус виявили також у Хорватії та в Австрії. В обидві країни він потрапив, швидше за все, з Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram