ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Італії кількість хворих на коронавірус зросла до 453

Загальна кількість одужалих склала 32 897.

В Італії кількість хворих на коронавірус зросла до 453
Фото: facebook/Центр громадського здоров’я України

В Італії за добу кількість хворих на коронавірус зросла з 322 до 453, зафіксовано 12 летальних випадків. На материковому Китаї 26 лютого виявили 433 нових хворих, померли 29 осіб. Це найнижчий добовий показник із 28 січня, пише Reuters.

За весь час від COVID-19 померла 2 801 особа, одужали 32 897. Загальна кількість хворих становить 82 164, йдеться на карті поширення коронавірусу Центру системних досліджень і інжинірингу при Університеті Джона Хопкінса.

За межами материкового Китаю випадки інфікування підтверджено в 40 країнах і регіонах. 26 лютого перші випадки зараження виявили в Бразилії, Пакистані, Норвегії, Греції, Румунії, Швеції та Алжирі. Бразилія стала першою країною Латинської Америки, де з'явився коронавірус.

Голова ВООЗ Тедрос Гебреєсус заявив про небезпеку класифікації спалаху COVID-19 як пандемії.

"Недбале використання слова "пандемія" не має якоїсь користі, але має значний ризик з погляду посилення непотрібного і невиправданого страху і стигми, а також паралізує системи. Це також може сигналізувати про те, що ми більше не здатні утримувати вірус, що не відповідає дійсності", - повідомив він.

Нагадаємо, серед занедужалих в Італії є 25 річна громадянка України. Дівчина, яка живе в невеликому містечку на узбережжі Чиленто Монтано-Антилія, приїхала з Кремони 15 лютого.

Вона відчула перші симптоми захворювання через п'ять днів після повернення. Її аналіз, проведений в лабораторії в Неаполі, дав позитивний результат на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram