ГоловнаСвіт

У Греції берегова охорона стріляла в море біля човна з мігрантами

Грецька берегова охорона намагається не допустити перетину кордону мігрантами.

У Греції берегова охорона стріляла в море біля човна з мігрантами
Фото: скриншот из видео

Грецька берегова охорона стріляла в море біля човна з мігрантами, які пливли з боку Туреччини, щоб не допустити перетину ними кордону. Про це пише BBC.

"З'явилися кадри, на яких грецькі берегові охоронці стріляють в море біля човна з мігрантами, намагаючись змусити плавзасіб повернутися в Туреччину", - сказано в повідомленні.

Окрім того, мігрантів з іншого човна біля узбережжя грецького острова Лесбос розгнівані місцеві жителі зустрічали криками "Ідіть геть!".

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган попереджав, що «мільйони» мігрантів і біженців скоро вирушать у Європу. Туреччина не може впоратися з новою хвилею біженців після ескалації сирійського конфлікту. Потім Едроган заявив про відкриття кордону з Європою для сирійських біженців.

1 березня також повідомляли, що поліція Греції застосувала водомети і сльозогінний газ проти мігрантів із Туреччини. Біженці закидали загони поліції камінням та іншими предметами. Під час сутичок на прикордонному переході на річці Еврос, закритому з 28 лютого, один поліцейський отримав поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram