ГоловнаСвіт

У Китаї за добу 31 новий випадок смерті від коронавірусу

Водночас усього з початку спалаху захворювання більш ніж 47 тис. осіб одужали і покинули медустанови.

У Китаї за добу 31 новий випадок смерті від коронавірусу
Фото: EPA/UPG

У Китаї за добу зареєстровано 31 випадок летального результату від пневмонії, спричиненої новим типом коронавірусу SARS-CoV-2, і виявлено 125 нових хворих.

Про це повідомив Державний комітет охорони здоров'я КНР, передає "Інтерфакс-Україна".

З грудня кількість жертв коронавірусу становить 2943 осіб, зареєстровано 80 151 випадок захворювання.

Усі смертельні випадки зафіксовано в епіцентрі поширення інфекції - провінції Хубей, де виявлено за добу 114 нових хворих.

З грудня минулого року жертвами коронавірусу в Хубеї стали 2,834 тис. осіб, захворіли 67,217 тис. Станом на вечір п'ятниці більш ніж 36,167 тис. осіб вилікувалися і виписані з лікарень.

Усього на материковій частині країни в цей час у медустановах проходять курс лікування 30 тис. осіб, стан понад 6,8 тис. хворих оцінюють як важкий.

Водночас понад 47 тис. осіб одужали і покинули медустанови.

Голова КНР Сі Цзіньпін попередив, що ще занадто рано говорити про те, що в країні "досягнуто кардинального повороту до перемоги над коронавірусом". Під час відвідування в понеділок Академії військово-медичних наук він наголосив на необхідності активізації наукових досліджень для створення вакцини й інших лікарських препаратів.

"У цій важкій битві Китай повинен домогтися контролю над основними технологіями, які будуть його інтелектуальною власністю, зробити більше необхідних продуктів, щоб краще захистити життя і здоров'я людей, внести більший внесок у забезпечення національної та стратегічної безпеки", - сказав голова держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram