ГоловнаСвіт

Лідер південнокорейської секти, що заразила тисячі людей коронавірусом, на колінах попросив вибачення

Близько 60% інфікованих SARS-CoV-2 у Південній Кореї - члени секти.

Голова південнокорейської християнської секти "Храм скинії свідоцтва Шинь-чонджі" Лі Ман Хі попросив пробачення у народу за те, що, судячи з усього, саме його паства ненавмисно розповсюдила новий коронавірус у Південній Кореї.

Перепрошуючи і шкодуючи, під час пресконференції Лі Ман Хі зробив традиційний корейський глибокий уклін, опустившись на коліна, передає ВВС.

"Хоча це не було зроблено навмисно, багато хто заразився. Ми намагалися, як могли, запобігти цьому, але нам не вдалося", - сказав 88-річний лідер секти.

Лі Ман Хі заснував "Храм скинії свідоцтва Шинь-чонджі"
Фото: EPA/UPG
Лі Ман Хі заснував "Храм скинії свідоцтва Шинь-чонджі"

У Південній Кореї зареєстровано понад 4 тисячі випадків зараження вірусом SARS-CoV-2. Близько 60% людей, у яких виявлено захворювання, - члени цієї секти.

Судячи з усього, парафіяни випадково заразили одне одного, а потім багато хто з них вирушив у різні райони Південної Кореї. За деякими даними, керівництво секти тримало в секреті список її членів, у результаті чого владі було складно зрозуміти, як і де поширюється вірус.

Але представник секти сказав ВВС, що вони надали повний список парафіян і будівель, що належать  релігійній організації.

1 березня влада подала в прокуратуру Південної Кореї позов проти 12 лідерів секти "Храм скинії свідоцтва Шинь-чонджі". Їх звинувачують у вбивстві, заподіянні шкоди і порушенні закону про контроль за поширенням інфекційних захворювань.

Декотрі колишні члени секти розповіли, що багатьох молодих послідовників Лі Ман Хі змушували піти з дому і жити в гуртожитках біля церкви. Так вони проходили ініціацію, яка включає розрив зв'язків із сім'ями.

88-річний Лі Ман Хі називає себе біблійним месією. Він стверджує, що Судний день настане за його життя і тоді 144 тисячі його послідовників вознесуться разом із ним на небеса.

Багато хто в Південній Кореї вважає його церкву культом чи сектою. Однак самі прихильники Лі Ман Хі скаржаться на дискримінацію і воліють не афішувати своєї діяльності.

Південна Корея стала другою після Китаю країною за кількістю захворювань на коронавірус. За останніми даними, в країні понад 4300 заразилися SARS-CoV-2, 26 із них померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram