ГоловнаСвіт

У Москві підтвердили коронавірус у росіянина, який приїхав з Італії

Один з його родичів перебуває на карантині в Криму.

У Москві підтвердили коронавірус у росіянина, який приїхав з Італії
Фото: EPA/UPG

У столиці Росії Москві в понеділок, 2 березня, підтвердили перший випадок нової коронавірусної інфекції. SARS-CoV-2 виявили у москвича, який прилетів з Італії, передає Интерфакс.

"Зараз він перебуває в інфекційній лікарні і отримує все необхідне лікування. Захворювання проходить у легкій формі", - повідомив мер Москви Сергій Соб'янін.

За даними епідеміологічного розслідування, молодий чоловік захворів 21 лютого, перебуваючи на відпочинку в Італії. До Росії молодий чоловік повернувся 23 лютого і жив у приватному будинку в Підмосков'ї. 27 лютого він звернувся в поліклініку з симптомами ГРВІ, звідки його госпіталізували в інфекційну лікарню.

Зараз пацієнт ізольований у відповідному відділенні. Його стан оцінюють як задовільний, захворювання проходить у легкій формі.

Згідно з повідомленням мера Москви, лікарі госпіталізували 13 пасажирів рейсу, який прибув до Москви з Італії разом із зараженим коронавірусом москвичем, а також 11 осіб з його оточення. Госпіталізовано шістьох родичів і п'ятьох знайомих хворого. Симптомів захворювання у них немає. Серед пасажирів рейсу госпіталізовано 13 осіб з легкими нездужаннями на кшталт ГРВІ, 83 людини без симптомів захворювань поміщені на домашній карантин.

Один з родичів хворого на коронавірус москвича перебуває на карантині в анексованому Криму. Про це повідомляє Крим.Реалії.

За даними оперативного штабу з моніторингу та контролю ситуації з коронавірусом в Москві, родичі хворого не мають жодних симптомів.

"У лікарні зараз перебувають 6 родичів (двоє з них перебувають у Криму і Московській області) і 5 друзів хворого (один наразі перебуває за кордоном). У них симптоми захворювання повністю відсутні. Що важливо, ніхто з них за минулий час не виходив на роботу, оскільки всі перебували у відпустці. У всіх взято проби для проведення аналізів, включаючи тих з них, хто встиг виїхати в інші регіони", - йдеться в повідомленні.

Як пишуть Ведомости, це вже шостий випадок зараження коронавірусом нового типу серед росіян. 28 лютого коронавірус виявили у росіянина, який прибув до Азербайджану з Ірану. 26 лютого лікарі підтвердили це захворювання у трьох росіян, евакуйованих з лайнера Diamond Princess в Казань, а раніше в лікарню Японії доставили ще одного громадянина Росії, у якого виявили COVID-19.

Перші випадки зараження коронавірусом у Росії були зафіксовані 31 січня в Забайкальському краї та Тюменській області. Хворими виявилися громадяни Китаю, їх виписали з лікарні до 12 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram