ГоловнаСвіт

​МОЗ Білорусі підтвердило три випадки захворювання на коронавірус

Проводять додаткові дослідження.

​МОЗ Білорусі підтвердило три випадки захворювання на коронавірус
Фото: EPA/UPG

Міністерство охорони здоров'я Білорусі підтверджує з високим ступенем достовірності три випадки захворювання на новий тип коронавірусу SARS-CoV-2 у країні, однак має намір перевірити ще раз дані в референс-лабораторії ВООЗ.

Про це повідомила головний державний санітарний лікар Білорусі Наталія Жукова на пресконференції в Мінську, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас зареєстровано вже три випадки, це високий ступінь достовірності", - сказала Жукова.

Водночас, за її словами, МОЗ ухвалило рішення скерувати отримані результати в одну з референс-лабораторій ВООЗ.

"Хоча в роботі наших лабораторій ми впевнені. Ми проводимо паралельні дослідження, не в одній лабораторії, для того, щоб переконатися і чітко розуміти, наскільки достовірні наші результати", - зазначила Жукова.

За її словами, для системи охорони здоров'я виявлені випадки захворювання означають "велику роботу для пошуку та обстеження контактних".

Жукова повідомила, що хворих виявили в Мінську і Вітебську. Водночас більш детальну інформацію про них у МОЗ повідомити відмовилися, пославшись на конфіденційність даних пацієнтів. За інформацією медиків, хворі почувають себе задовільно.

Нагадаємо, 27 лютого у Білорусі підтвердили перший випадок зараження на коронавірус. SARS-COV-2 виявили у одного зі студентів, які приїхали з Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram