ГоловнаПолітика

Грецький суд звільнив екснардепа Мельничука

Колишній комбат "Айдара" може покинути Євросоюз.

Грецький суд звільнив екснардепа Мельничука
Фото: facebook.com/SergiyMelnuchykKombatAidar

Грецький суд звільнив колишнього депутата Верховної Ради, комбата "Айдара" Сергія Мельничука.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Годину тому за рішенням грецького суду Сергій Мельничук був звільнений з-під варти і може вільно покинути територію Європейського Союзу", - написав Геращенко у фейсбуці.

Сам Мельничук опублікував відеокоментар, в якому підтвердив, що його затримали в Греції за російським орієнтуванням.

"Сказали, що мене обвинувачують у вбивстві двох осіб і більше на території Ростовської області. Якщо вони приписали Луганщину, де я воював, до Ростовської області, то Росія показує, що вона анексувала Луганську область. А якщо Інтерпол показує, що вони згодні з цим, то вони порушують свій Статут", - обурився Мельничук.

"Якщо мова про тих журналістів, які загинули під Луганськом, то вони були в складі злочинного угруповання "Батальйон Зоря". Коли йшов бій і я коригував вогонь артилерії, я бачив озброєних людей. Можливо, біля них були журналісти, які збирали розвідувальну інформацію", - додав колишній комбат.

Нагадаємо, Сергій Мельничук був депутатом Верховної Ради в 2014-2019 роках. Він пройшов до парламенту за списком Радикальної партії як командир батальйону "Айдар". Але вже в на початку 2015 року депутата виключили з фракції "за дії, які дискредитують звання народного депутата України і за порушення присяги народного депутата України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram