ГоловнаПолітика

Кабмін увів посаду керівника цифрової трансформації у всіх держорганах влади

У Херсонській ОДА та Харківській мерії вже є перші CDTO.

Кабмін увів посаду керівника цифрової трансформації у всіх держорганах влади
Михаил Федоров
Фото: LB.ua

Кабінет Міністрів ухвалив увести нову посаду керівника цифрової трансформації (Chief Digital Transformation Officer, CDTO) у всіх державних органах влади.

Про це у фейсбуці повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров і нардеп Олексій Гончаренко.

Ця посада буде введена у всіх міністерствах, обласних адміністраціях, держкомпаніях, агентствах та інших центральних органах виконавчої влади. На обласному та місцевому рівнях обов'язки цієї посади покладуть на одного із заступників держадміністрацій.

"На рівні державних органів - це профільний заступник. Відтепер такі позиції з'являться в кожному міністерстві, обласній адміністрації, держкомпанії, агентстві й інших центральних органах виконавчої влади. Як пілот - у Херсонській ОДА та Харківській мерії вже є перші CDTO", - написав Федоров.

Погоджувати призначення CDTO будуть у Міністерстві цифрової трансформації.

"Це новий рівень менеджменту реалізації державної політики. Думаю, ми одні з перших у світі, хто почав реалізовувати такий підхід", - додав Федоров.

За його словами, міністерство вже готує систему підбору менеджерів, навчання, адаптацію і систему KPI.

Нагадаємо, з 21 січня Міністерство цифрової трансформації запустило курси з цифровізації у форматі серіалу. Мета проєкту - навчити 6 млн українців за три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram