ГоловнаПолітика

КВУ: Рада фактично не підтримує законопроєктів уряду Гончарука

За пів року Кабмін вніс до парламенту 128 проєктів законів, прийняли з них тільки 25.

КВУ: Рада фактично не підтримує законопроєктів уряду Гончарука
Алексей Гончарук
Фото: Макс Требухов

Комітет виборців України проаналізував успішність законодавчих ініціатив уряду Олексія Гончарука у Верховній Раді. Так, за даними КВУ, парламент фактично провалює підтримку урядових законопроєктів.

"За пів року роботи Кабінетом Міністрів було внесено в Раду 128 проєктів законів. З них стали чинними законами лише 25, або 20%. При цьому з 25 прийнятих законів 12 - це технічні закони про ратифікацію міжнародних угод і протоколів", - повідомив КВУ у фейсбуці.

Зазначають, що депутати прийняли законопроєкти уряду про використання земель оборони (№0855), про моніторинг викидів парникових газів (№0874), формування державної політики у сфері праці (№2168), врегулювання видобутку бурштину (№2240). Також був прийнятий закон "Про Державний бюджет України на 2020 рік".

"За оцінкою КВУ, показники підтримки урядових законопроєктів перебувають на вкрай низькому рівні. Рада приймає тільки кожен п'ятий законопроєкт уряду. Із такими низькими показниками підтримки жоден уряд не може демонструвати ефективність. Низка проблем дійсно можуть вирішуватися Кабміном самостійно, завдяки прийняттю власних нормативно-правових актів. Однак для комплексних реформ потрібна законодавча підтримка парламенту, якої фактично зараз немає", - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

Нагадаємо, за даними КВУ, нова Рада прийняла в "турборежимі" менше законів, ніж попередня за пів року.

Останні півтора тижня парламент узагалі не приймає законів, оскільки перебуває в процесі розгляду законопроєкту про ринок землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram