ГоловнаПолітика

"Опора" назвала головних прогульників у Раді за пів року

Найбільше голосувань пропустили депутати від фракцій ОПЗЖ, "Батьківщина", "Слуга народу" і позафракційні.

"Опора" назвала головних прогульників у Раді за пів року
Фото: Анна Стешенко

Громадянська мережа ОПОРА оприлюднила дані про те, які депутати пропустили найбільшу кількість голосувань у Верховній Раді.

Про це повідомляють на сайті організації.

Так, за пів року роботи парламенту дев'ятого скликання найбільшу кількість голосувань пропустили депутати від фракцій "Опозиційна платформа - За життя", "Батьківщина", "Слуга народу" і позафракційні.

Найбільше голосувань пропустив Вадим Рабінович з ОПЗЖ (74%). На другому і третьому місцях - його колеги по фракції Вадим Столар (68,9%) і Денис Ісаєнко (61,8%).

У списку прогульників також опинилися Олександр Дубінський ("Слуга народу"), Анжеліка Лабунська ("Батьківщина"), Юлія Тимошенко ("Батьківщина"), Любов Шпак ("Слуга народу"), Віталій Данілов ("Батьківщина"), Ігор Кісільов (ОПЗЖ), Олег Волошин (ОПЗЖ), Дмитро Шенцев (позафракційні) і Юрій Солод (ОПЗЖ).

Фото: oporaua.org

Відзначають, що, згідно з прийнятими в жовтні змінами в законодавство, відвідуваність пленарних засідань вимірюється участю нардепів у голосуваннях. Тобто якщо депутат не голосує, то він не присутній на засіданнях. Так Рада відмовилася від письмової реєстрації депутатів. До тих обранців, які не братимуть участі в голосуваннях, застосовуватимуть фінансові санкції. Така сама процедура застосовується щодо нардепів, які пропустили більш ніж 30% голосувань у парламенті.

Нагадаємо, раніше Комітет виборців назвав прізвища "парламентських геніїв" - депутатів, які ставали авторами законопроєктів, що не мають ніякого стосунку до їх освіти, попередньої професійної діяльності або роботи у профільних комітетах Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram