ГоловнаПолітика

МВС: Інтерпол перегляне російське орієнтування на екснардепа Мельничука

Депутата затримали на кордоні між Грецією і Болгарією.

МВС: Інтерпол перегляне російське орієнтування на екснардепа Мельничука
Фото: Без Табу

Генеральний секретаріат Інтерполу перегляне запит Росії про оголошення в розшук і затримання колишнього народного депутата Сергія Мельничука.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

На його думку, орієнтування на Мельничука є політично мотивованим, тому МВС і українське бюро Інтерполу поскаржилися в генеральний секретаріат організації.

"Генеральний секретаріат Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол після звернення НЦБ Інтерполу в Україні прийняв рішення про перегляд запиту РФ про оголошення в розшук і затримання С. Мельничука для перевірки його правової обґрунтованості і відповідності ст. 3 Статуту організації", - йдеться в заяві на сайті МВС.

Аваков також запропонував генсеку Інтерполу Юргену Штоку розробити механізм блокування таких орієнтувань з боку Росії.

"МВС України нагадує, що правоохоронні органи РФ вже неодноразово зловживали інструментами і можливостями Інтерполу щодо громадян України. Зокрема таких політичних і громадських діячів, як Анатолій Гриценко, Мустафа Джемілєв, Рефат Чубаров, Ігор Мазур та ін. У всіх цих випадках було політично мотивоване переслідування", - сказано в заяві.

Загалом за останні роки було близько 30 таких випадків.

Нагадаємо, що Мельничука затримали під час перетину кордону між Грецією і Болгарією за запитом Росії. Вона звинувачує колишнього депутата в убивстві у квітні 2014 року в Ростовській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram