ГоловнаПолітика

Тимошенко пропонує провести референдум щодо землі на підставі "чинного закону"

Такий захід, на її думку, призупинить "розбазарювання портів, аеропортів, залізниці, нафтопроводів".

Тимошенко пропонує провести референдум щодо землі на підставі "чинного закону"
Фото: Lb.ua

Народна депутатка від партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко пропонує не чекати прийняття нового закону про референдум, а провести референдум щодо землі на підставі чинного закону. Про це вона заявила під час брифінгу у Верховній Раді.

"Місцевий суд, Апеляційний суд і Верховний Суд підтвердили, що після скасування останнього закону про референдум почав діяти закон про референдум від 3 липня 1991 року. Ми зараз вимагаємо від президента, від його найближчого корумпованого оточення не забирати землю всупереч волі 75% людей в Україні, а взяти закон про референдум від 1991 року і провести його. Я закликаю і владу, і опозицію негайно на базі цього закону про референдум 1991 року зупинити розбазарювання портів, аеропортів, залізниці, нафтопроводів, і негайно запитати в людей, що робити з народною власністю. Тому - тільки референдум", - зазначила лідерка партії.

Саме законними діями, переконана Юлія Тимошенко, можна змусити владу діяти в інтересах людей і припинити розпродаж національного багатства країни.

"Якщо президент не відреагує, ми будемо об'єднуватися з усіма іншими опозиційними партіями, з громадськими організаціями, аграрними спілками, фермерськими організаціями і будемо вирішувати, як реалізувати закон про референдум 1991 року. Ніякі гучні заяви, ніяка зміна урядів, ніякі, в тому числі публічні акції, як-от самопідпал ветерана АТО біля офісу Володимира Зеленського, не змусять їх зійти з гачка зовнішнього управління і позбавити Україну ресурсів. Тільки дії, чіткі, законні, конституційні дії українського суспільства разом з громадськими організаціями та силами допоможуть протистояти владній афері", - резюмувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram