ГоловнаПолітика

Пристайко прокомментировал слухи об отставке

Міністр працює далі і готується до зустрічі з головою МЗС Канади.

Пристайко прокомментировал слухи об отставке
Фото: Макс Левин

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко сказав, що президент Володимир Зеленський поки що не говорив йому про відставку.

Про це він сказав на брифінгу після зустрічі з головою МЗС Швеції Анн Лінде, яка приїхала в Україну для зустрічей із владою.

"Дев'ять місяців тому, коли президент Зеленський запропонував мені стати міністром закордонних справ, у нас була домовленість про те, що наша розмова час від часу буде поновлюватися - про те, працюємо ми далі чи потрібно розійтися. Нормальна чоловіча розмова, яку ми час від часу поновлювали протягом цих дев'яти місяців. Щоразу на моє запитання була одна і та сама відповідь: "Продовжуємо працювати". Розмови: "Слухай, давай будемо закінчувати" - поки що не було", - сказав Пристайко.

У той самий час він визнав, що готовий до можливої відставки і не бачить у цьому трагедії.

"Ми готові до відставки. Ми пообіцяли служити народу України, були запрошені президентом Зеленським. Якщо в наших послугах більше немає потреби, ми готові зайнятися чимось іншим, ніякої трагедії тут немає", - сказав Пристайко.

Він додав, що у нього як міністра залишається багато планів, найближчі - зустріч із міністром закордонних справ Канади Франсуа-Філіпом Шампанем. Той приїде до Києва 4 березня, коли у Верховній Раді будуть розглядати кадрові перестановки в уряді.

Пристайко сказав, що його наразі не запрошували на засідання фракції "Слуга народу", де будуть розглядати кадрові питання. "Але це відбувається оперативно. Запрошення може прийти [дуже швидко], для цього достатньо телефонного дзвінка", - сказав міністр.

Нагадаємо, що Пристайко очолив МЗС у серпні 2019 року. Перед цим він кілька місяців працював заступником голови Адміністрації та Офісу президента при Володимирові Зеленському.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram