ГоловнаСуспільствоПодії

Греція за запитом Росії затримала екснардепа і колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука (оновлено)

У відділенні правоохоронців він перебував з вагітною дружиною і сином.

Греція за запитом Росії затримала екснардепа і колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука (оновлено)
Фото: скриншот

На кордоні Болгарії і Греції затримали екскомбата "Айдара" і нардепа VIII скликання Сергія Мельничука. За його інформацією, затримання відбулося за запитом Росії. Про це Мельничук розповів у відео на своїй сторінці у Facebook.

"Картку Інтерполу виставила Росія, зараз буде Інтерпол затримувати", - повідомив він увечері 1 березня.

У відділенні грецьких правоохоронців він перебував із вагітною дружиною і з дев'ятимісячним сином.

"Посольства мовчать, ніхто нікому нічого не говорить. Звертаюся, щоб якомога швидше порушили це питання з посольством, щоб хоча б надали мені захисника, який би відстоював мої права", - зазначив він.

Оновлено. Мельничук перебуває в поліцейському відділенні в Салоніках, до нього прибув український консул. Про це повідомив директор департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев, пише "Українська правда".

"Консул уночі виїхав на місце події, надав логістичну допомогу і сприяння родині Мельничука, допоміг розміститися в готелі", - повідомив він.

Сам Мельничук у відділенні поліції чекає на прибуття місцевого прокурора. Імовірно, він прибуде 3 березня, тому що 2 березня в Греції є святковим днем.

Нагадаємо, 2017 року Служба безпеки України відкривала кримінальну справу через інформацію про напад Сергія Мельничука і його підлеглих на приватне домоволодіння в Новосвітлівці Луганської області в серпні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram