ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі окупаційні війська розміщують військову техніку з порушенням лінії розведення

Це несе загрозу цивільному населенню.

На Донбасі окупаційні війська розміщують військову техніку з порушенням лінії розведення
Фото: facebook.com/ato.news

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування заявила про чергове порушення Мінських домовленостей з боку збройних формувань РФ.

Вони розміщують військову техніку як з порушеннями лінії відведення, так і за межами виділених місць збереження озброєння, повідомили на сторінці штабу Операції Об'єднаних сил в Facebook.

У звіті місії СММ ОБСЄ від 29 лютого йдеться, що 27 лютого в окупованих районах Луганської області БПЛА зафіксував 16 одиниць озброєння, розміщених з порушеннями лінії відведення, і ще 32 одиниці озброєння поза виділеними місцями для зберігання.

"На навчальному полігоні поряд з населеним пунктом Шимшинівка зафіксовано п'ять самохідних гаубиць (2С1 "Гвоздика", 122 мм) і одну протитанкову гармату (МТ-12 "Рапіра", 120 мм), а на навчальному полігоні поряд з Бугаївкою - шість буксируваних гаубиць (Д -30 "Жаба", 122 мм) і чотири протитанкові гармати (МТ-12 "Рапіра", 100 мм). Зазначене озброєння було розміщено з порушенням лінії відведення", - уточнили в штабі ООС.

Крім цього, на цих полігонах виявили 30 танків (Т-64 - 18 од., Т-72 - 3 од., Т-72Б - 9 од) і два буксируваних міномети (ПМ-38, 120 мм), розміщених за лініями відведення, але поза межами виділених місць зберігання.

Українська сторона СЦКК підкреслює, що своїми діями збройні формування РФ створюють небезпеку для цивільного населення і демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей.

Нагадаємо, в Луганській області в неділю, 1 березня, загинув 33-річний боєць 72-ї бригади Ігор Гавриляк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram