ГоловнаСуспільствоЖиття

У Верховної Ради з'явився почесний караул

1 березня нацгвардійці провели урочистий марш.

Фото: ukrinform

Біля Верховної Ради 1 березня відбувся урочистий захід з нагоди початку традиції несення почесної варти. Про це повідомляє Укрінформ.

Бійці Національної гвардії пройшли маршем біля входу в будівлю Верховної Ради і урочисто підняли український прапор.

Нацгвардійці нестимуть варту під парламентом тільки по вихідних і в святкові дні з 10 ранку до 18 години вечора. Зміна караулу відбуватиметься щогодини в зимовий час і кожні дві години в літній час.

Фото: ukrinform

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, який був присутній на урочистостях, зазначив, що так Україна приєднається до "позитивного світового тренду".

"Саме Національна гвардія буде нести почесну варту перед будівлею українського парламенту, оскільки 31 серпня 2015 тут, на цій площі, загинули чотири співробітники Національної гвардії України. Я думаю, що ми це повинні пам'ятати, і зробити так, щоб тільки тут Національна гвардія в мирній країні несла свою службу", - сказав Разумков.

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року біля стін Верховної Ради відбулися сутички після того, як парламент підтримав у першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації.

У цей час під Радою відбувалися зіткнення супротивників децентралізації. Хтось із учасників протесту кинув бойову гранату, від вибуху якої загинули три нацгвардійці, ще близько 150 бійців НГУ, правоохоронців і цивільних отримали поранення. Понад 100 з них були госпіталізовані, і один боєць Нацгвардії в вересні помер від отриманих ран.

Справу про події біля стін Ради розділили на два кримінальні провадження - "тероризм" і "масові заворушення".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram